Yasta, İsyanda, Ayaktayız..

Yasta, İsyanda, Ayaktayız..
Tacize, Tecavüze Uğramak İstemiyoruz! Vahşice Öldürülmek İstemiyoruz! Anamız Bizi Sizin İçin Doğurmadı!!!

27 Aralık 2011 Salı

Kader Sen Ağlarını Öre Dur, Ben Sarma Sarıp Geliyorum..

Annem çok çok yaşlı değil, 50'lili yaşlarda.. Ama hayat erken yaşlandırdı onu.. Hayatı, yaşadıkları, acılar, zorluklar, ayak ağrıları, astımı.. Bütün bunlar ve dahası içini yaşamadan çok erken yaşlandırdı.. Bu nedenle onun yaşlarında, hatta ondan büyük olan teyzeler ablalar annemden dinç, genç görünürler.. Hâl böyle oluncada çalışıyor olsamda onu ihmal etmeden, bütün işlerini halletmeye çalışıyorum.. Sabah uyanır uyanmaz bütün yatakları topluyor, kahvaltı tepsisini kaldırıyor, elimden geldiğince ortalığa çeki düzen veriyorum.. Genelde pazar günlerimin yarısını evi temizlemeye, toplamaya ayırıyorum.. Cam, kapı, pencere sileceksem de, bunu işten geldiğimde akşamları yapıyorum.. Allahım bana güç kuvvet verdiği sürece de yapmaya devam edeceğim inşAllah..
Evde her gün değişmez klişe sorumuz "akşama ne pişirsem" :) Bazen aklıma birşey gelmiyor cevap veremiyorum ama genelde hep en kolay olanı söylüyor annemi yormamaya özen gösteriyorum.. Makarna olabilir diyorum mesela, yada patates kaynat yeşilliklerle beraber ekmek arası dürer yeriz, yada bu akşam da kahvaltı yapalım ne olacak sanki canım diyor, annemin işini kolaylaştırıyorum.. Canım zor, emekli, uğraşlı yemekler istemiyor mu?, elbet istiyor.. Böyle zamanlarda da ya bir gün önce akşamdan yapıp hazır ediyoruz annemle beraber, yada bu istediğimi pazar gününe saklıyorum..
Geçen akşam annem sarma, dolma yapayım mı dedi, bende canın istiyorsa yapalım sen içini hazırla akşam işten geldiğimde beraber sarar, ertesi güne hazır ederiz dedim.. Genelde de böyle yaparız zaten.. Eve geldiğimde kısmen herşey hazırdı, yemeğimizi yedikten sonra başladık ana-kız bir sonraki günün yemeğini yapmaya..
ve çok şükür ki Allahım sarmalarımızı ağız tadıyla yememizi nasip etti. Söylemeden edemeyeceğim; elimin değdiği herşey gibi sarmalarda enfes olmuştu :p.. Ağzımız tatlı, huzurumuz daim olsun da varsın hergün kuru ekmek yiyelim, varsın emekli zor yemekler yemeyelimde peynir zeytin yiyelim.. Ya da hiç birşey yemeyelim midemizin gurultusuna gülelim hep beraber.. Yeterki sevdiklerimizle beraber gülelim.. Yemek içmek bahane, mide her şekilde doyar.. Etlede, ekmeklede!
... Gülümsememiz Eksilmesin ...

34 yorum:

fuly dedi ki...

ellerinize sağlık bende ne zaman sarmaya niyetlensem bi iş çıkıyo yaprakları bi daha dolaba kaldırıyorum şaka gibi bi sarma yapmak nasip olmadı bana ...

annen sen gidince çok üzülecek desene :((

hümoş dedi ki...

Allah sanada senin gibi düşünceli hayırlı evlatlar versin :)

Ülkü dedi ki...

Aynen öyle güzel yüreklim eferim sana rabbim herkese senin gibi evlat nasip etsin yemek içmek ne ki gülüm huzur olsun yeter :)kıızzzz o küçük parmak tırnağı ne öyle :)) modası geçmedi mi onun :) öpüyorum seni sım sıkıııı sarılıyorum :) ellerinize sağlık annene iyi bak selamlar :)

moda_kesh dedi ki...

marifetli güzel yürekli arkadaşım sen içine sonsuz sevgini de katmışsındır ondan bu kadar güzel olmuştur :))
ben de bir gün elinden bişiler yerim inşallah :)

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

ohh ellerine sağlık canım :)
ben kendi başıma yapmaya cesaret edemedim henüz, gerçi epey vakit alan bişi, bana göre yani ;) seni tebrik ediyorum o yüzden :)

hayatreceli dedi ki...

ohh bayılırım yarasınn kolay gelsinn benim yerimede yeyin canım afiyetler olsunn süperrrr:)

sevgiler...

aşgaane dedi ki...

amin:) sarmalardan bana da yolla lütfen:)

pembe mor alg dedi ki...

pozitif çiçekm benm haklısnnn sağlıklı olalımda gerisi gelsin:)

nilerk dedi ki...

Çok duygulu yamışsın,Allah annene sağlık sıhhat versin ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Sarmalar da kalem gibi olmuş hani:)

bırtutamkekik dedi ki...

rabbim anneciğini ayırmasın başınızdan canım..
hayat çabuk yoruyor bazılarımızı...
ama her şeye int mutlu olmayı bilmeli insan...
sarmalarından yemeye geleceğim iş çıkışı kapındayım ona göre gülümm..
ellerinize sağlıkkk...:)))
muhabbetle....

bırtutamkekik dedi ki...

ayrıca da,o nasıl bir sarma sarıştır ki,,,
yemelere kıyılmaz türden.kalemmm gibi...:)))
sen bu işi biliyorsun be gülümmm...
:)))

Adsız dedi ki...

öncelikle Rabbim anacağına acil şifalar versin canım.

Seni okurken kendimi gördüm sanki, bende erken yaşlarda annemin yükünü omuzladım ve ona yardımcı kalkan gibi oldum.Şuan bile senin gibiyim, sabah çıkarken iş , eve gelince iş, birileri gibi yan gelip yatmıyorum çünkü sağlıklı değil hoş sağlıklı olmasa bile yine yardımcı olurdum ki oldumda , böyle işte tatlım.Allah analarımızı başımızından eksik etmesin.

Assenol dedi ki...

seni o kadar iyi anlıyorum ki sanki beni yazmışsın ama senin işin daha zor çalışıyorsun çünkü bende çalıştığımda aynı böyleydim ama evlenip gidince nasıl ona yardım edeceğim onu yolunu aramaya çalışıyorum birde :)

Hayat kitabım :) dedi ki...

annenin ve senin ellerine sağlık canım,enfes görünüyor yaprak sarmaların,benim en sevdiklerimdendir,sonra mantı ve içli köfte gelir liste böyle uzar gider :)İnsanın sevdikleri yanında olsun gerçekten önemli,hatta bazen diyorumki sağlıklı olsun rahat olsun uzakta o bile yeter.Allah kimseyi sevdiklerinden ayrı koymasın.öpüyorum tatlım :)

bahar006 dedi ki...

Ne güzel yazmışsın, ne vefalı bi çocuksun, sen de annen de çok şanslısınız...

GüzelGül dedi ki...

Ne kadar hayirli bir evlatsin :) allah tüm annelere senin gibi evlatlar versin :) bu arada sizin sarmalar bizimkilerine benziyor sanirim incecik ve piricle kiymali

Mein Blog/Blogum

zeyzey dedi ki...

afiyet bal şeker olsun.hayat yemek yemek için değildir.yaşamak için yemek gerekir.ne kadar haklısın.hep mutlu olun hep esen kalın.anneciğine saygılar.ne mutlu ona çok düşünceli bir kızı var.

Seda dedi ki...

Ne kadar iyi bir evlatsın..Allah ailene ve de sana sağlıklı,güzel ömürler versin..bir yorum göndermiştim ama gelmemiş galiba :-(

Adsız dedi ki...

Sarmalar da kalem gibi olmuş yalnız :):)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

fuly... Bazen olur öyle aksilikler ama sen bir yolunu bulup, sararsın bence.. Şimdiden afiyet olsun canım..
Üzülmesin istiyorum ama, evlenmekte Allahın emri :/

hümoş... Bu ne güzel bir dua böyle.. Âmin, Allah razı olsun canım..

Ülküm... Evet birtanem öyle, huzur olduktan sonra kuru ekmek bile farklı görünüyor göze..
Moda falan takip etmediğimden, geçip geçmediğini bilmiyorum şekerim :)
Bende seni sarıp sarmalıyor, öpüyor öpüyorum.. İyi bakarım anneme meraklanma sen :**

moda_kesh... Canım benim, yüreğinle bakıyorsun sen ondan güzel görüyorsun.. Allahım kısmet etsede ellerimle beslesem seni :)

Turta Tadında Yaşamak... Bende tek yapmadım şimdiye kadar, hep annemle beraber yaptım canım.. Tek başınada yapılır ama uzun sürer bence :)

REÇELİM... Sağolasın canım yedik gitti bile ;)

hayat güzel... Tamam canım örtmenim, saklama kabına yerleştirip kargoluyorum sana :)

pembe mor alg... Ne güzel bir betimle bu > pozitif çiçek <.. Çok mutlu ettin beni bebeim :))

nilerk... Âmin, Allah razı olsun canım.. Buyur gel sanada yapalım, beraber yiyelim :)

birtutamkekik... Âmin, Allah razı olsun abla.. Allahım onu bizden aniden, zamansız almasın inşAllah..
Senden bunları duymak benim için çok değerli abla, beğenmene çok sevindim buyur gel başımın üstünde yerin var, hem yapar hem yeriz :)

Nalan...Allah razı olsun hayatım..
Onlar bizleri bugünler için büyütmüş, yetiştirmişler.. Bizim yaptığımız neki.. Devede kulak bile olamaz.. Allahım bizi hayırlı evlat eylesin,büyüklerine karşı her daim saygısını sevgisini yitirmeyenlerden olalım inşAllah..

Assenol... Aslında yazdıklarım tek benim hikayem değil, ben gibi okadar insan var ki..Hepimizin gerçeği bu yazdıklarım.. Allahım cümlemizin yardımcısı olsun canım, birde o yolu bulursan banada haber ver mutlaka olur mu :)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Sevda krc... Tşk ederiz balım.. Benim listemde ilk sırayı her zaman çiğköfte alır :)
Âmin hayatım, sağlıklı huzurlu olsunlar da, dediğin gibi uzakta olsunlar sorun değil.. Yeterki arada sırada da olsa duyabilelim, görebilelim.. öpüyorum çok :*

bahar006... Elimden geleni yapmaya çalışıyorum, tşk ederim, sağolasın :)

guzelgul... Canım benim, utandırdın ve mutlu ettin beni sağolasın.. Bizimkinde kıyma olmuyor canım, ben kıymalı yiyemiyorum..

zeyzey... Allah razı olsun, mutluluk salgın olsun herkese bulaşsın :)
inşAllah senin yavrunda hayırlı olur, seni çok ama çok düşünür canım..

Seda... Tşk ederim, Allah razı olsun, âmin canım.. Bir önceki postta yorumun canım, geldi onaylandı cevaplandı :)

MÜTEMADİYEN... Ben sardım mı, kalem gibi sararım :p

otuzundansonra dedi ki...

canım istedi şimdi,eline sağlık ,afiyet olsun

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

otuzundansonra... Sağol canım :)

tubitos dedi ki...

canım benim elinize sağlık allah herkese senin gibi hayırlı evlatlar nasip etsin. ben hiç beceremem sarmayı ama yemesini çok güzel beceririm :) bana da annemle kayıvalidem sarıyorlar saolsunlar :)

Sevgili Blog dedi ki...

yazına bayıldım.Annene olan sevgin ve yardım etme düşüncen beni duygulandırdı.Allah annene her daim sağlık versin inşallah.

ben sarmanın tombulunu,bol içlisini severim :) elinize sağlık nefis görünüyor ;)

"yeterki sevdiklerimizle birlikte gülelim"

YETENEK-SİZİN dedi ki...

kalem gibide sarmış maşallah kuzuma, sen iyi bi gelin olacaksın:)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

tubitom... Sende hayırlı evlatsın canım, Allahım eksikliğini vermesin.. Oda iyiymiş valla anneler yapsın sen ye ohh :)

Sevgili Blog... Çok tşk ederim bende yorumunuza bayıldım.. Âminn, Allah razı olsun rabbim cümlemizi sağlığıyla imtihan etmesin..
Lafı bile olmaz size özel tombulda yaparım :)

YETENEK-SİZİN... Notumu aldım ya senden gam yemem :)

Unknown dedi ki...

Canım benim zaten senin elin değer de o dolma enfes olmaz mı hiç! :) ne kadar tatlı, hayırlı bir evlatsın Allah herkese senin gibi düşünceli, anlayışlı, sevgi dolu evlat nasip etsin bi tanem :) okurken kimi yerlerde bizim anne kız ilişkimize benzettim bizde de annemin günaydın dedikten sonraki sorusu "akşam ne pişirsem?" olur hep :) yine çok içten yazmışsın gelip de evinize konuk olmuş gibi hissettim okurken. Dilerim yeni yılda her şey gönlünce olur, abin de gelir eksiğiniz kalmaz bi tanem:) yeni yılda sevgi ve mutluluklar :))

senem dedi ki...

sarmak o kadar zahmetli ki yemesi de bir o kadar kolay çerez gibi gidiyor :)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

BeTwin Us... Canım benim tşk ederim, sende çok hayırlı bir evlatsın bunu yansıtıyorsun.. Umarım senin yavrunda sana hayırlı evlat olur.. Güzel dileklerin için kocaman âmin diyor seni öpüyorum :* Yeni yıl sanada daimi huzur ve mutluluk getirsin güzel huylum!

*ssdesignbutik... Evet canım ya, çok fena bir durum :)

vintageduygular dedi ki...

Ellerinize saglik.Allah annenize de saglikli uzun bir ömür versin.

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Vintage Duygular... Âminn, Allah razı olsun canım..

sevda s. dedi ki...

Canım, Allah anneciğini başından eksik etmesin, sağlık versin uzun ömür versin. Anneciklere can feda yaa :) Ellerine sağlık kuzum canım da ne çok istedi şimdi :)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

sevda s... Âmin canım rabbim tüm anneleri de seninkinide koruyup kollasın.. O kadar çağırıyorum seni gel diye, gelde yapıp yiyelim işte :)