Yasta, İsyanda, Ayaktayız..

Yasta, İsyanda, Ayaktayız..
Tacize, Tecavüze Uğramak İstemiyoruz! Vahşice Öldürülmek İstemiyoruz! Anamız Bizi Sizin İçin Doğurmadı!!!

25 Şubat 2011 Cuma

Erkeklik İstisnai Bir Durumdur Fotoğraf Yarışması

Blog Aleminin Sevgilisi, Öğreticisi, Her Koşulda Cevap Vermeyene Çalışanı, vs, vs, vs... Herşeyi "Stil Direktoru" müzde Gördüğüm Bu yazıyı ve Paylaşmak İstedim. Aynen Kopyalıyorum.İnşallah bir işe yarar.

Bir dostumdan gelen ilginizi çekeceğini düşündüğüm güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterim. Yarışma vs türü konularda blogunuzda beni yazın, tanıtın türü söylemlere asla girmedim. Ancak az sonra okuyacağınız bu haberi bloglarınızda, sosyal mecralarda paylaşma imkanız olursa güzel bir olaya destek vermiş olacaksınız .) Şimdiden tşk ederiz...
Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak bu sene "Erkeklik İstisnai Bir Durumdur" sergimizi 3.kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açıyoruz. Amacımız "toplumsal cinsiyet" konusunda bir farkındalık yaratmak.
Fotoğraflarda erkeklere ait olmayıp kadınlara ait olan, kadınlara ait olup erkeklere ait olmayan şeklinde toplum tarafından nitelendirilen tüm eylem ve olguların tersini konu ediniyoruz.
Örneğin; futbol topunun üzerinde topuklu ayakkabı resmi,çocuğun altını değiştiren bir erkek,fabrikada makinalarla uğraşan bir kadın...
Fotoğrafla ilgileniyorsan fotoğrafını kendin çekip bize gönderebilirsiniz. Kafamda bir tema oluşturdum ama profesyonel çekim yapamıyorum diyorsan stüdyoda ya da istediğin mekanda senin fotoğrafınızı biz çekebiliriz. Benim kafamda ne bir kompozisyon var ne de fotoğraf çekiyorum ama yine de sizlere destek olmak istiyorum diyorsan kompozisyonu bize bırakıp sadece modelimiz olabilirsin. Tüm bunlar bir yana benim bir fikrim var diyorsan fikirlerini de bize ulaştırabilirsin.
Erkeklik İstisnai Bir Durumdur Fotoğraf Yarışması
Gündelik hayatta aldığımız roller, yaptığımız işler, sözlerimiz yüzyıllar sürecinde gelişen ve oluşan davranış biçimlerimizdir. Rollerimiz, erkeğin ve kadının çoğu zaman, nerede duracağını, ne giyeceğini, ne zaman susup ne zaman konuşacağını keskin çizgilerle belirler.
Mesela erkekler ağlamaz, kadınlar inşaatta çalışmaz, erkekler dövüşür, kadınlar evde yemek yapar. Evet bir kısmı yerindedir bu kısıtların, ama bazıları saçmadır. Hayatlarımızı kısıtlar, dünyamız küçülür. İstesek de kendimiz olamayız. Ülkemizde yaşanan bu cinsiyet odaklı yaptırımı ortaya koymak, bu konuya dikkat çekmek için Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Fotopya işbirliği ile bir yarışma düzenliyor. Yarışma herkese açık. Çok hızlı çalışmak gerekiyor çünkü son katılım tarihi 1 Mart 2011. 8 Mart’ta başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 30’un üzerinde ilde eş zamanlı sergiler düzenlenecek. Sergiler daha sonra, Almanya, Bulgaristan, Romanya ve İtalya gibi bazı Avrupa ülkelerine de taşınacak.Fotopya olarak, TOG'a destek vermek istiyoruz. Ülkemizde var olan sosyal gerçeklere ışık tutmak, bunları su yüzüne çıkarmak adına, tüm Fotopyalıları yarışmaya katılmaya davet ediyoruz. Toplumsal cinsiyet rollerini tersten gören fotoğraflarınızla siz de katılın, içinde yaşadığınız topluma, fotoğraflarla katkı sağlayın. Deklanşöre, bu defa da, toplumsal farkındalığı arttırmak için basın.



Gerekli linkler:

http://www.fotopya.com.tr/PageManager.aspx

http://www.erkeklikistisnaibirdurumdur.com/

http://www.erkeklikistisnaibirdurumdur.com/eibd10/1/eibd.html
(Çağrışım yapabilmesi için 2010'daki fotoğraflar)

http://www.fotopya.com.tr/login.aspx?redirect=ContestTopicApply.aspx%3fcid%3d86
(Yarışmaya fotoğraf göndermek için)

Çorbada Bizimde tuzumuz Olsun Dedik, Umarım Ortaya Enfess Tadına Doyum Olmaz Bir Çorba Çıkar :)

... Gülümsemeniz Eksilmesin ...
♥ 

3 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

DEstek için sağol canım kuzum ben çıkar yolum var sirke gidicez Ömi abinle öperim iyi haftalar.

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Lafı bile olmaz abla. Hadi iyi eğlenceler selamlar mucuks

DOREMİ dedi ki...

ÖDÜLÜN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ MİYDİM...BİR UĞRASAN..:)