Yasta, İsyanda, Ayaktayız..

Yasta, İsyanda, Ayaktayız..
Tacize, Tecavüze Uğramak İstemiyoruz! Vahşice Öldürülmek İstemiyoruz! Anamız Bizi Sizin İçin Doğurmadı!!!

24 Mayıs 2013 Cuma

Hayatımın Şahidi..

Abim askerdeyken günleri nasıl saydığımı, özlemle nasıl beklediğimi elimden geldiğince aktardım buraya.. Geçen yıl bu zamanlar abim askerden geleli 12 gün olmuştu.. Ev neşe dolmuştu, her gün başka bir ağır yemek yapılıyor, misafirler geliyor, biz misafirliğe gidiyorduk.. Dolu dolu geçiyordu günlerimiz.. O yokken geçmeyen,  bitmeyen ama bizi bitiren zaman, o gelince nasılda hızlı geçer oldu.. Şöyle bakıyorum da bir yıl 12 gün ne çabuk geçmiş.. Ama biz hala ilk geldiği gün gibi neşeli, huzurlu bir şekilde devam ediyoruz çok şükür, ilk geldiği zaman ile şimdiki zaman arasındaki tek fark ağır yemekler çok sık yapılmıyor artık :)
Biz 4 kardeşiz.. Ablam 10 yıldır evli olduğu için abimle daha farklıdır aramızdaki bağ.. Biz ailemizin ve evimizin her türlü ihtiyaçlarını yüklenmiş, sırt sırta vererek pek çok zorluğu kolaylaştırmış, birbirimizi tamamlamışızdır.. Beraber motosiklet üzerinde yıllarımız geçti.. Önce beni işe bırakırdı, sonra dükkanımızı açardı.. Ben iş çıkışı dükkanımıza gider, abimin işinin bitmesini bekler sonra da darabaları beraber indirir, dükkanımızı kilitler evimize giderdik.. Yağmurlu havalarda bile motosiklet üzerinde yolculuğumuza devam ederdik.. Yağmurdan istop eden motorumuzun, ıslanan bujilerini beraber kurular takardık.. Beraber ıslandık, beraber pazar alışverişi yaptık, beraber ekmek aldık, beraber ağladık.. Ailemize sıkıntı verebilecek durumları eve yansıtmadan, beraber çözmeye çalıştık ve çok şükür çözdük.. Arkadaşlarımızın düğünlerine beraber gittik, misafirliğe gideceğimiz zaman market önünde durup içecek bir şeyleri beraber aldık.. Çok güzel yaptığı tavuklu bulgur pilavını ekmekle sıcak sıcak beraber yedik.. Yazın dama yatak serer, beraber uyurduk.. Gelir gider işlerini, alınacak verilecekleri beraber ayarladık.. Ailemizi kimseye muhtaç etmeden, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.. Biz sadece aynı karnı, aynı evi paylaşan kardeş olmadık hiç bir zaman.. Çok güzel kardeş, arkadaş, yoldaş, dost, can, kan olduk birbirimize.. Aynı hayatın acılarını, tatlılarını paylaştık.. Ayrı bir dünya kurduk orada yaşadık..O askerde iken o kadar eksik hissettim ki kendimi.. Yıllardır o kadar alışmıştık ki bu birlikteliğe, o gidince çok afalladım.. Beraber yaptığımız her şeyi tek yapar oldum, ama hep bir şey eksik kaldı, o yoktu.. Sol yanım, sağ kolum, gülüşüm, sırtımı yasladığım, güvendiğim uzaktaydı.. Saniyeler, dakikalar, günler, hafta sonları, aylar zorda olsa geçti ve vatani görevini bitirip geldi, kavuşmamız bayramdı.. Eksiğimiz Tamamlandı..
.
28 mayıs salı günü nikahım var ve o gün Sbr'min doğum günü.. Özel bir gün, çok özel bir an ile birleşecek inşAllah.. Çok düşündüm nikah şahidim kim olsun diye.. Çok yakın gördüğüm büyüklerim, dostlarım var.. Kimisi yakın, kimisi uzak.. Uzaktakilere teklif bile edemedim külfet olmasın diye.. Ama seçimde yapamadım.. Sanırım birde bunu dert etmeyeyim diye birden yaradan bir işaret gönderdi ve dedi ki, hayatının bu kadar içinde olan, her anını bilen, açsan aç, toksan tok olan.. Konuşmadan anlaşabildiğin.. Beraber gülüp, beraber ağladığın.. Kanın, canın, gardaşın.. Hayatının en büyük şahidi, olsun nikah şahidin..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

11 yorum:

pembe mor alg dedi ki...

hatırlıyorum kuzm annen en sevdiği yemekleri yapmıştı ne çabuk geçti
hep bi abim olsun istemişimdir bende:)

meri dedi ki...

benimde bir kızım bir oğlum var inşallah sizler gibi kardeş olurlar birbirlerine Allah mutluluğunuzu arttırsın

Bak Bu Harika dedi ki...

mutluluklar diliyorum. sizi izlemeye aldım ben de bloğuma beklerim.

VuslaT dedi ki...

Kuzummmm benim en doğru kararı vermişsin. Allahcc onunda şahitliğini kabul etsin. Tatlım bu gün de benim evlilik yıldönümüm. Bak aramızda 4 gün olacak..Çok mutlu ol çok çok çok..

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Canim simdiden hayirli ugurlu olsun mutlu ol insallah bir ömür boyu. Beni aglatacaktin nerdeyse :( yazini okurken sanki eski türk filmlerinde böyle anlatimlar olur sanki film izliyormusum gibi geldi. Harika yazmissin. Eminim abinde cok sevinmistir. Seni öpüyorum canim dügünden nikahtan ordan burdan surdan fotograflar eklemeyi unutma sakin :) özelliklede gelinlik detaylarini cok merak ediyorum :)

Unknown dedi ki...

ne güzel kuzum valla kardeşlik çokk güzel birşey kanın canın gardaşın ciğerinin yarısı şahitliği hayırlı olsun canımm

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

pembe mor alg... Canım benim abim senin abindir :))

meri... Âmin, Allah razı olsun ve size bağışlasın inşAllah..

Bak Bu Harika... Teşekkür ederim..

VuslaT... Ablacım sende hep mutlu ol inşAllah.. Daha nice yıldönümlerin olsun..

♥ NeSLiNaMe ♥... Duygularıma tercumanlık yaptı parmaklarım ve ortaya böyle bir yazı çıktı canım.. Beğenin için teşekkür ederim, ama bu yazdıklarımdan abimin haberi yok, belki bir gün olur ama :)) İnşAllah o günleri hayırlısı ile görür ve burada sizlere aktarırım
:)

mor menekşe... Teşekkür ederim ablacığım..

Adsız dedi ki...

Cok iyi bir tercih olmus !
Benim kizlarimin da sizin gibi birbirini gercekten sevmesini gonulden diliyorum.
Bu, cok kosusturmacali ancak cok tatli telaslarin oldugu gunlerde , sana kolayliklar diliyor ve herseyin cok ama cok iyi gecmesini diliyorum.
Nuray

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Nuray... İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, bende dilerim kızların arasında çok güçlü bir bağ olur..

PAMUKŞEKERİ dedi ki...

MAAŞALLAH NE GÜZEL KARDEŞ OLMUŞSUNUZ BİR ÖMÜR ÖYLE OLMASI DİLEĞİYLE

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

PAMUKŞEKERİ... Âmin, Allah razı olsun..