Yasta, İsyanda, Ayaktayız..

Yasta, İsyanda, Ayaktayız..
Tacize, Tecavüze Uğramak İstemiyoruz! Vahşice Öldürülmek İstemiyoruz! Anamız Bizi Sizin İçin Doğurmadı!!!

28 Ekim 2011 Cuma

Yazmayalı, yazamayalı oldu bi hayli.. Aslında hep buralardayım ama elim ne post, nede yorum yazmaya gitti..
Hani bazı anlar vardır ya; konuşamazsın, konuşsan anlatamazsın.. Susarsın ve anlaşılmayı beklersin..
Öyle bir hâldeyim işte.. Zaten ben hep böyle zamanlarda susarak konuşanlardan olurum, susarım.. suskunluğumla anlatırım herşeyi...
.
Milletçe ardı arkası kesilmeyen olaylar yaşadığımızdan, öyle bir ruh haline sahip oldum ki.. Oturup izlemek, birşeyler yapamamak, sadece seyirci olmak yıpratıyor benliğimi/zi... Bir yarayı sarmaya çalışamadan - ki şehit yarası sarılamaz -, diğer bir yara açıldı bedenlerimizde.. Dün akşam Adana'da bile hava acayip rüzgarlı, soğuktu. Kim bilir Van'da nasıldı.. Eve gidiyorum başımı yastığa koyuyorum ama, bir an olsun aklımdan çıkmıyor ne asker abiler, nede depremzedeler.. Şehitliği bir türlü kabullenemiyorum, kabullenmeyeceğim de, ama deprem bir felaket sonuçta.. Allahım daha şehit haberleri duyurmasın bizlere. amin. Depremle ilgili dolaşan pek çok söylenti var.. Kimi diyor oh oldu yanlarına mı kalacaktı, kimi diyor devlet ırak'a bomba attı ondan deprem oldu, kimi diyor o kadar şehitlerimize toprak bile sessiz kalamadı, kimi diyor dış güçlerin oyunu, vs vs vs.. O kadar şey söyleniyor kii, eminim dahada söylenecektir, ama bir gerçek var oda şuan oradaki insanların zor durumda oldukları.. "Bana öğretilen > Düşene birde sen vur değil! > Düşene elini uzat ama öyle havadan değil, yanına eğil, çömel, sende onun kadar yere yakın ol, öyle uzat elini!".. Çok şükür ki uzatılan ellerin sayısı her geçen gün çoğalıyor, buda beni acayip gururlandırıyor, duygulandırıyor, o kadar mutlu oluyorum ki.. Ben belki yaşım gereği, belki hafızamın zayıf olduğundan bilmiyorum neden ama ilk defa bu denli tek yürek olduğumuzu görüyorum, gerçekten herkes birşeyler yapıyor, çabalıyor.. Fakiri de, zengini de elinden geleni fazlası ile yapmaya çalışıyor.. Buda bizim nasıl tek vücut olduğumuzu, olabileceğimizi gösteriyor.. Gönül isterdi ki, başımıza bir felaket gelmeden kardeşçe yaşayalım ama olmuyor işte.. İlla birşeyler yaşanacak ki birbirimizin değerini anlayacağız.. Ben " Her şerde, Bir hayır" olduğuna da inanıyorum.. ve diliyorum ki bu felaket hepimize ibret olur da, kardeşçe yaşamayı öğreniriz, öğretiriz..
.

10 yorum:

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

Amin canım.. umarım bir gün herçekten tek yürek olmayı başarırız..

gülümse dedi ki...

tüm iyi dileklerine gönülden katılıyorum tatlım,inşallah bunlar son olur

tubitos dedi ki...

canım keşke böyle felaketlerde tek yürek değil de her zaman böyle olsak.. umarım bundan sonra çok şey değişir ülkemizde.. ben insanların eskisinden daha bilinçli ve aydın olduğunu düşünüyorum. allah bir daha böyle acılar yaşatmasın

zeynep dedi ki...

Tamda dediğin gibi canım düşene bir tekme de biz vurmayalım.Dahası yapılan yardımları başlarına kakar gibi değil insanlık adına Allah rızası için yapalım.Kimsenin kimseyi yargılayarak cezalandırma hakkı yok Rabbim bilir kimin neyi hak ettiğini.Dahası dün yağmur başladı bu gün kar derken daha bugün enkaz altından çıkarılan 13 yaşındaki yavrum yağmur suyuyla susuzluğunu giderdiğini anlatıyordu.
Her şerde bir hayır vardır dediğin gibi ve son cümlene sonuna kadar katılıyorum.
Sevgilerimle..

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Turta Tadında Yaşamak... inşAllah canım, ümit kesilmez denir ya hâla ümit var..

gülümse... Sağol balım, inşAllah son olur, son bulur..

tubitos... Evet canım benimde isteğim bu ama olmuyor malesef :( Bence de eskiye göre herkes daha bilinçli, âmin canım âmin..

zeynep... Kim ne yaparsa, yapmışsa Allahım kabul etsin canım.. Aynısını bende düşündüm, orası soğuk yağışlı diye üzülürken, bir başkasına o yağmur hayat veriyor ve yaradanımın mucizeleri bitmiyor, varlığını unutturmuyor.. Allahım bizlere varlığını unutturmasın, doğrudan ayırmasın canım.. Öperim..

YETENEK-SİZİN dedi ki...

üzme bitanesi kendini...

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

YETENEK-SİZİN... Canım benimm, Allahım daha üzdürmez inşAllah.. Nice güzel günlere beraber merhaba diyelim..

sevda s. dedi ki...

Allah'ım zor durumda olan herkesin yardımcısı olsun inşallah.

İyi tatiller kuşum :)

Mehlika Yıldırım dedi ki...

aynı şekilde aynı şeyleri diliyorum canım ,artık umarım ders alır ve birlik oluruz, gerçekten.

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

sevda s.... Âmin, inşAllah balım..

Mekila... Artık düzelsin birşeyler canım ve bizler görelim..