Yasta, İsyanda, Ayaktayız..

Yasta, İsyanda, Ayaktayız..
Tacize, Tecavüze Uğramak İstemiyoruz! Vahşice Öldürülmek İstemiyoruz! Anamız Bizi Sizin İçin Doğurmadı!!!

25 Aralık 2012 Salı

Bizim Sobamızın Bin Türlü Huyu Var..

Sonunda güneşi gördü Adana.. Günlerdir durmayan yağmur sokakları göl haline getirdi.. Evler aktı, çamaşırlar kurumadı, okula, işe gitmek çile oldu.. Her yerde, herkes de olan şemsiyeler nedeni ile kuru olan azıcık bir yerimizde ıslanmaya mahkum oldu.. Akşam eve gidince soba başında ısınmak yerine, üzerimizden çıkardığımız montu kurutmaya çabalıyorduk, eee yarın da giyeceğiz sonuçta kuruması gerek dimi.. Sonunda bugünlükte olsa bitti bu rutin, çünkü güneş doğdu ve bugün kuruma ısınma günü oldu :)
Soba demişken; bizim bir sobamız var türlü türlü huyları var.. Kış akşamları benim için kilo almak demek.. İşten eve gidiyorum, yemek yiyorum, bulaşık yıkıyorum.. Çay, nescafe yada yeşil çaydan birini içiyorum.. Sonra midem bir şeyler yee diye dürtüyor beni.. Uymamaya çalışıyorum ama bir, iki, üç durmadan aynı şeyi fısıldıyor.. "Bir şeyler yeee".. Mutfağa giriyorum, çıkıyorum yemekten vazgeçip tekrar soba yanındaki oturma pozisyonumu alıyorum ki, midem yine konuşmaya başlıyor.. Direnemiyorum ve çekirdek getirip yiyorum.. Artık ağzım yoruluyor öyle bırakıyorum :)) Ama yorulmayan midem konuşmaya devam ediyor.. Bende meşhur soba üstü patates pişirme olayına geçiş yapıyorum.. İki şekilde yapıyorum biri fotoda görüldüğü gibi diğeri ise küçük patatesleri yıkayıp kabuklu olarak sobaya koyuyorum, üzerine de tencereyi kapatıyorum.. Dinlene dinlene güzelce pişiyor.. Ama o yöntem daha uzun sürdüğü için aceleci midem nedeni ile fotoda şipşak patates pişirme yöntemini seçiyorum genelde.. Sonra da tuza banıp bir güzel yiyorum(z).. Peki midem susuyor mu bunu yeyince.. Hayır :) Daha neler yiyorum neler.. Allah'ım fazla, sağlıksız kilolardan korusun beni de, cümlemizi de..âmin..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

17 yorum:

pembe mor alg dedi ki...

canm benm afiyet olsn çok leziz olmalı

reyhane dedi ki...

Canım çekti, bil istedim:)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

pembe mor alg... Sağolasın canım valla çok leziz oluyor :)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

bu yöntemi daha önce görmemiştim ama artık bizim evdede soba yok:(
neyse sen yaparsın ben yerim:)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

reyhanem... Bilmek işe yaramaz, yedirmek lazımdır :)) Buyur gel :)

YETENEKLİ BACIM... Bu yöntem midemin sesine uyup bulduğum bir yöntem canım, üzülmeye gerek yok yapar ellerimle yediririm sana :)

Yeşim dedi ki...

Nasıl canım istedi şimdi :) afiyet can olsun kuzum. Çocukken anneannemle sobanın üzerinde bayat ekmekleri kurutup yediğimizi hatırladım nasıl da lezzetli olurdu...

pembe kekik dedi ki...

Neyse ki yazın çok sıcak olduğu için kiloları dengeliyorsundur. Ama bu lezzet de yenmez mi. Ben de çoğu zaman midemin sesini durduramıyorum. Sevgiler.

Assenol dedi ki...

canım benim ya durumumu özetlemişsin sanki :) ama şekerim dur demememiz lazım yoksa o gelinliklerimizi 2 beden büyük alırız demedi deme :)))

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

BalAbla... Bu patateslerde bahane olsun, toplaşın da gelin abla yaa :)) Bizde bayat ekmekleri ısıtıp ısıtıp çorbaya doğrayıp yiyoruz abla :)

pembe kekik... O zaman iyi ki sıcak mı desem napsam :)) Bu kadar yemeye yinede çok kilo almadım sanırım hemen yakan bir bünyem var, çok şükür..

Assenol... Sen de mi aynısın, Oohh be yalnız değilim :) Çook haklısın durmak lazım, bir şeyler yapmak lazım ama napmak lazım? :)

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

aahhh ahhh sobalı evler... annemlerin evi eskişehirde hala sobalı oraya her gittiğimde çocukluğuma ve gençliğime dönüyorum soba üzerine koyduğumuz mandalina kabuklarının kokusu mesela... ahhh ahhhh

Ebrushka Blog dedi ki...

ayy sobada kestanee...muhteşemmm

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Hamide... Aynısını bizde yapıyoruz, sertleşincede içine atıp yakıyoruz.. Mesela bu patateslerin kabuklarını da yakıyoruz, boruları temizliyor diyorlar :)) Evlenince bende kesin ah sobalı günlerim ah diyeceğim :/

Ebru Bayrak... Oda varr, hatta fotoda sağ tarafta bir kaç tanesi görünmüş :)

Adsız dedi ki...

offf oldu mu şimdi bu yaa! Nasıl canım cektı! Ben de ıstıyoruum :)

marifet ellerimizde dedi ki...

oohhh canım ya nefis......kahvede olur orada:)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

e-nsisters'blog... Buyur gel ;)

marifet ellerimizde... Olur olur canım, olmayan yok :)

VuslaT dedi ki...

Bende bayılırım böyle patatese.. Şu uçtaki çok kızarmışları aldım çayımın yanına..
Birde sobanın yanına koydum sevgilerimi..Canım benim..

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

VuslaT... Afiyet olsun ablacığım, hoş geldin sefa sevgi getirdin evimize ♥