Yasta, İsyanda, Ayaktayız..

Yasta, İsyanda, Ayaktayız..
Tacize, Tecavüze Uğramak İstemiyoruz! Vahşice Öldürülmek İstemiyoruz! Anamız Bizi Sizin İçin Doğurmadı!!!

29 Mart 2013 Cuma

Okumalı..

Okumayı da yazmayı sevdiğim kadar çok seviyorum.. Her fırsat bulduğun an bir şeyler okur, yazarım.. Son günlerde, hediye gelen ve okuyup geri vermek üzere ödünç aldığım kitaplar çoğaldı.. Bende ilk sıraya ödünç aldıklarımı koydum.. Okuyup yararlandıktan sonra sahibine ulaştıracağım ve diğerlerini okumaya geçeceğim inşAllah..
Misafiriz burada,
kime ne çıkacak belli değil kurada,
gösterebilir misin fani beden içinde,
sorumsuzca yaşayıp eren var mı murada..
Sorumlulardan olmak dusasıyla..
Hayırlı Cumalara..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

28 Mart 2013 Perşembe

Markette Çeyiz..

Bugün hava bol yağışlı.. Kaban, bot, şemsiye nedir unutan ben bu vesile ile bu terimleri tekrar hatırlamış oldum ama faydası kime! Bugün elde ne bir şemsiye, ayakta ne bir bot var.. Eğer yağış akşam iş çıkışına kadar devam ederse, eve gidene kadar yağmur benim vücudumda yağmaya devam edecek :)
Ailemin yanında biri bana düğün ne zaman diye sorsa, renkten renge girer ne diyeceğimi bilemez, kaçacak delik ararım.. Utanırım.. Çeyizim için bir şey alıp eve gitsem, bizimkiler görmesin diye sessiz eve girer elimdekileri arka odaya bırakır öyle yanlarına geçerim.. Elimde gördüklerinde, utanırım.. Düğüne günler kalmasına rağmen bu halim böyle devam ediyordu.. Ama sonra öyle bir şey oldu, rabbim öyle bir zemin hazırladı ki, mobilya bakmaya giderken abim hep yanımda olsun istiyorum.. Onsuz adım atamıyorum.. Aldığım ufacık bir gırgırı görmesinler diye bin takla attığım ailemle, abimle şimdi evim için bir şeyler bakabiliyor, alabiliyorum.. Daha önce hiç tatmadığım ne güzel bir duygudur bu böyle.. Ne büyüksün sen Allah'ım..
Dün, akşam yemeğinden sonra ailece market alışverişi yapmaya gittik.. Ve ben onların yanında çekinmeden bu nasıl, iyi mi, şu olsun mu gibisinden konuşmalar yapabildim.. Benim için çoook tuhaf şeyler bunlar ama gerçek.. ve tahmin ettiğiniz gibi fotolar da dün akşamki market alışverişinden..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

27 Mart 2013 Çarşamba

Patron Demek Olmaz..

Martta veda etmek üzere.. Her şey gibi, herkes gibi bitiyor, bitiriyor, gidiyor.. Ne diyeyim gelenin gideni aratmadığı güzel günlerimiz olsun..
Bugün pek sevgili, sevimli patronum (abim) meyve almış gelmiş.. Masalarımız şenlendi.. Ofis mis gibi çilek koktu.. Zaten artık fasulye, bezelye, patlıcanda yemeye başladık.. Henüz pek tadı yok ama olsun.. Mevsim değişiyor, çeşit çoğalıyor.. Dilerim içimizdeki sevgilerde çeşitlensin, her şeyi sırf yaratandan ötürü sevebilelim..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

26 Mart 2013 Salı

Kağıtlar Arasında..

Merhabalar..
Yine bir hafta sonumuzu mobilya bakmakla geçirdik.. Giriş, gelişme kısmında gayet iyi ilerliyoruz ama bir türlü sonuca ulaşamıyoruz.. Dilerim tez zamanda mobilya işlerini halleder artık tamamı ile gelinliğime yoğunlaşabilirim :)
Her yerden katalog vs istiyorum.. Bunlar evde bulunan broşür, gazete, el ilanları.. Daha iş yerinde var.. Bilgisayarımda yüklü pdf kataloglar var, var da var..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

22 Mart 2013 Cuma

Her Şey Bir GÜLÜMSEME ile Başlar..

Seven "O"
Sevdiren "O"
Özleten "O"
Özleyince dua ettiren "O"
Sevgi ne de güzel,
Kim bilir sevmeyi yaratan ne kadar güzel..
Sevmeyi yaratanın sevgisinden nasiplenmek duasıyla..
Cumamız Mübarek Olsun
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

20 Mart 2013 Çarşamba

Hareket Başladı..

Çoğunuz daha ortada isteme, söz, nişan gibi törenler olmadan çeyiz almaya başladınız biliyorum :) Ama ben nişanlı olduğum halde alıp bir köşeye bir şey koymadım, koyamadım.. Buna ağırdan almak, imkansızlık yada zamanı gelince toplu alırım demek de neden oldu.. Neyse öyle işte şimdi geçmişi geçmişte bırakıp,  düğüne günler kala eksiklerimi tamamlama çalışmalarıma geçelim :)
Daha önce pek çok yeri gezmiş, piyasadaki fiyatları araştırmış, fikir sahibi olmuştuk.. Daha önce belki çeyiz namına bir şey almadım ama ne alacağımı belirlemiştim.. Bu da bana çok kolaylık sağlıyor.. En başından beri, kirli sepetim, çamaşır sepetim, deterjan kutum kalın, hasır desenli plastik olacak demiştim.. Ahşapları sevemedim, yumuşak plastiklerin de görüntüsünü beğenmiyorum.. Bunları pratiker ve realde görmüş çok beğenmiştim, ama orada sadece kirli sepeti 25 tl falandı.. Beğenmiş olmama rağmen almamış, daha uygununu illa ki bulurum demiştim ve dediğim gibi oldu buldum.. Bu üçlü takımı geçen gün a101'den 28 tl gibi bir fiyata aldım.. Üç renk vardı, beyaz, koyu kahve ve benim aldığım.. Ben tercihimi bu renkten yana kullandım..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

18 Mart 2013 Pazartesi

Kalbimin Anahtarı..

Merhabalar, hayırlı haftalar..
Evimiz oldu ya çok şükür artık gerisi yavaş yavaş olsa da olur diyoruz ama yavaşlık derecemiz de kaplumbağanın ki gibi olmamalı değil mi? Kalan zamanı iyi değerlendirmeli her şeyi son ana bırakmamalıyız.. Yani en azından düğüne son 10 gün kala oh be her şey tamam diyebilmeliyiz..
Bu hafta sonumuzu mobilya bakarak geçirdik, ne zor işlermiş.. Dışarıdan göründüğü gibi beğen, al, çık değilmiş yani.. İnternetten bakmakla da olmuyormuş, bire bir görmek gerekiyormuş.. O kadar mağazaya uğramamıza rağmen içime sinen işte bu benim olmalı diyebildiğim bir mobilya olmadı.. Ve Allah izin verirse içime sineni bulana kadar da bakmaya devam edeceğim.. Kısmetim beni bir yerlerde bekliyor biliyorum :)
Bu güzellikler evimiZS'in anahtarlığı.. Bizim evimiZS'in.. Bizim anahtarlarımıZS'ın..
Rabbim hepimize hayırlı kapılar açtırsın, mutluluğu ömrümüze koysun inşAllah..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

15 Mart 2013 Cuma

Kapı Açık, GiriniZS..

Günler günler önce güzel bir haber aldığımı, ama netleşmediğini bu yazımda anlatmıştım ya size.. İşte o güzel haber netleşti.. Allah'ıma şükürler olsun :)
O güzel haber evdi.. Henüz inşaat halinde satışa sunulmuş şirin bir evin haberiydi.. Bizim olabilirdi.. Zaten uzun bir sürdir ev arayışındaydık.. Çoğu kez baktık ama içimize sineni bulamamıştık.. Ama bu ev ilk gördüğümüz an içimizin ısındığı, huzur bulduğumuz bir evdi.. Bizim olup olmayacağı belli değildi ama bizim olması için gördüğümüz ilk andan itibaren rabbimden hakkımızda hayırlısı ise bize nasip etmesi için dua ettiğimiz bir evdi.. Uzun bir süre bizim olması için uğraştık veeee uğraşlarımız sonuç verdi bu güzel ev bizim evimiZS artık.. O kadar güzel bir duygu ki.. O kadar mutluyuz ki.. Allah'ım  herkesi ev sahibi yapsın inşAllah..
Eyüp as derde düştü "derman" demedi..
Yunus as denize düştü "imdat" demedi..
Yusuf as  kuyuya düştü "eyvah" demedi..
İbrahim as ateşe düştü "yandım" demedi..
Bilal-i Habeşi kızgın kayalar altında kaldı "ezildim" demedi..
Unutma ki Allah;
Üzüntüyü, kederi, sıkıntıyı sevdiklerinden başkasına vermedi..
Allah bizi sevdiği kullarından eylesin..
Cumamız mübarek olsun..
.
Buyurun girin lütfen evimize, henüz içi boş ama sorun değil, biz böyle de ağırlamasını biliriz sizleri :)
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

13 Mart 2013 Çarşamba

Şiir de Yazarım..

Espiri kabiliyeti olan insanların, karşısındakini duygulandırabilmeside  ayrı bir güzelliktir bence.. Ben mizahı, olaylara mizahla yaklaşmayı, gülmeyi, güldürmeyi sever çok severim ama duygusalın da en önde gideniyim.. Duygusal yanım iç dünyamda çok baskındır, yani bir nevi iç hapis yaşar, dışarıya çıkmasına pek izin vermem.. İnsanlar beni hep mutlu hatırlasın, beni görünce yüzlerinde tebessüm olsun istediğimden, göz yaşlarımı hep bir başımayken akıtırım.. Dayanmadığım patladığım anlar illa ki oldu ama genelde bu sisteme sahibim.. Yazmayı da çok seviyorum.. Günlük tutuyorum, şiir yazıyorum.. Şiirlerimin çoğu etrafımdakilerin yaşadıklarını gözlemlememle oluşmuştur ve şimdi size 02.11.2006 yazdığım bir şiiri aktarmak istiyorum..
Öyle bir zamanda gel ki bana,
gönlüm izin vermesin çıkmana..
Yani hazanlarda, ayrılıklarda yakalama beni,
sensiz, sessiz iken gel al yüreğimi..
Yıkık isem,
ezik isem,
gelsen de görmez gönlüm seni,
yıkan yıktığı gibi düzeltmiyor ki kalbimi..
Ama sağlam isem,
bir kıvılcım bekliyor isem,
İşte o zaman bul beni!
Ben de hiç yaşamadığın mevsimi yaşatayım da,
gör, anla sevdanın bende ki yerini, önemini..
.
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

12 Mart 2013 Salı

Bahçe Balkonda..

Benim annem tez canlının en önde gidenidir.. Çamaşır döndermek terimini bir ondan duymuş öğrenmişimdir.. Çamaşırı serer, bir süre sonra çıkar dönderir, sonrada toplar.. 3 aşamalı çalışır.. Bahçeye inmesin yorulmasın diye, saksıları merdivene taşıdık.. Baktı çiçekler güneş almıyor dama çıkardı, şimdi de çiçekler gözünün önünde olsun diye damdan balkona indirdi.. Yani kendini yormasını çok iyi bilir anam :)
Nasılda güzel görünüyorlar dimi.. Her sabah bu güzelliklere selam veriyor öyle çıkıyorum evden.. İçim açılıyor resmen.. Yüzümde bir tebessüm beliriveriyor, mutlu oluyorum.. Yaratanın ne kadar güçlü olduğunu bir kez, bir kez, bir kez daha anlıyorum..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

11 Mart 2013 Pazartesi

Ayna Ayna..

Hafta sonu hava çok çoook güzeldi, hatta biraz zübeyde hanım parkına uğrayıp oksijenine en içimize çektik.. Ama bugün yağsam mı, yağmasam mı sorusuna cevap bulamamış, kararsız bir hava var.. Ama bugün ki hava içimin bahar açmasına engel değil :)
Daha önce bakıp beğendiğimiz aksesuarları, cumartesi günü sevgili sevdiğim Sbr'm banyo ve tuvaletimiz için almış.. 
Ayna benim için çok önemlidir.. Kendime bakmayı, kendimle kalmayı, yanağımdan makas almayı, konuşmayı çok severim onun karşısında..
Hayırlı Haftalarımız Olsun
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

8 Mart 2013 Cuma

2 Çift Terlik..

Dünya kadınlar günümüz kutlu, mutlu olsun.. Bütün günler bizim olsun hanımlar..
Bu haftayı nasıl özetlesem bilemiyorum.. Rüzğar, soğuk, ayaz, elektrik kesintileri, iş yerinde yoğunluk, yorgunluk, vs.. Bir türlü fırsat bulup gelemedim buraya.. Bir gözüm hep üzerinizdeydi, ara ara baktım ama o yeterli olmadı, şimdi iki gözümle bakmaya geldim :)
İçerisinde bulunduğumuz ay tam bir kış indirimi ayı.. Düşündüm kışlık olarak çeyizime ne alabilirim dedim, aklıma terlikten başka bir şey gelmedi.. Sanırım ihtiyaçlarım arasında ki en uygun fiyatlısı o diye.. Geçen akşam platin mağazasının çarşı şubesine uğradım, ama çok çeşit bulamadım.. Sadece bu iki terliği beğendim, aldım.. Eve gelip anneme gösterdim, ve güzel bir tavsiye aldım.. Aldıklarımın küçük olduğunu, kışlık ev terliğini büyük almak gerektiğini, çorapla giyileceği için 2 numara büyük olmasını söyledi.. Ben de bunu düşünüp 1 numara büyük almıştım zaten ama kalıpları dar olduğu için, tam oldu.. Artık bir dahakileri 2 numara büyük alırım.. Sonuçta çeyiz nedir bilmeyen ben yavaş yavaş öğreneceğim bu işlerin püf noktalarını :)
.
Var olsa da etrafında insanlar..
Seni anlıyorum diyen kimin var..
Sussa da gözlerin kalbin kan ağlar..
İçinin içini bilen bir tek rabbin var..
Hayırlı Cumalar..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

4 Mart 2013 Pazartesi

biZS..

Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca.. Dağı bile taşır insan âşık olup, inanınca.. Şems-i Tebrizi
Haftamız hayırla, umutla dolsun..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

2 Mart 2013 Cumartesi

Modele Gel..

El emeği, göz nuru ürünler hepimizin çeyizinde vardır ve baş köşede yerini almıştır.. Yazmalar, lifler, havlu kenarları, vs.. Hepsi birbirinden güzel, kullanılmaya kıyılmaz olurlar.. Düğün günüm belli olunca yazma örnekleri bakmaya başladım, model çıkarmak için.. Sağ olsun bir ablam kendinin yapmış olduğu örnekleri getirdi.. Bakarken içim gitti, nasıl özenle hazırlamış, nasıl güzel işlemiş, dilerim kızı sağlıkla huzurla kullanır, dağıtır.. Bir güzel inceledikten sonra fotolarını çekip, modellerini çıkarmak üzeri ilgili mevkilere ilettim :)
O kadar çok model vardı ki, bir bavul getirmişti abla, ben en çok beğendiklerimi seçip size sundum.. Aslında iş işlemek güzel ve dinlendirici, bende işlemek istiyorum ama sağ olsunlar eş, dost, akraba, komşu bu görevi üstlendiler.. Bana bırakmadılar.. Allah'ım hepsinden, hepinizden iki cihanda razı olsun.. âmin..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

1 Mart 2013 Cuma

Taze Taze..

Evde çok yoğun bir tempo içerisinde oluyorum.. Evdekilere takılma şakalaşma, yemek, bulaşık, meyve, temizlik, misafir ağırlama, bazı akşamlar derse gitme, vs gibi işleri bir kaç saate sığdırıyorum.. Tabi zor oluyor ama, isteyerek yaptığım için yorgunluk hissetmiyorum :)
Dün gece yatmadan önce de bizimkilere ellerimle portakal sıktım, içirdim.. Biraz ekşiydi ama içtiler.. löp löp şifa olsun, çare olsun inşAllah..
Şubat da bitti, mart geldi.. Ayımız da, cumamız da hayırla dolsun inşAllah..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...