Yasta, İsyanda, Ayaktayız..

Yasta, İsyanda, Ayaktayız..
Tacize, Tecavüze Uğramak İstemiyoruz! Vahşice Öldürülmek İstemiyoruz! Anamız Bizi Sizin İçin Doğurmadı!!!

27 Şubat 2013 Çarşamba

Renk..

.
Bazen alabora olur umut yüklü tüm gemilerimiz..
Bazen okyanuslara yelken açar sevgimiz..
Kimi zaman sığ sular kadar dinginiz..
Kimi zaman kabaran dalgalar gibi öfkemiz..
Her şey bizim için, çünkü insanız biz..alıntı
ve hepimiz ayrı bir rengiz..
... Eksilmesin Gülümsemelerimiz ...

26 Şubat 2013 Salı

Elimin Hamuruyla..

Hava çok güzel burada, pencereden dışarıya bakarken içim gidiyor.. Dışarıda olmak, havanın tadını çıkarabilmek için can atıyorum.. Ama içeride kalıp çalışmam da gerek! Neyse.. Şubat ayı da bitiyor.. Zaman hızla akıp gidiyor.. Düğün tarihim yaklaşıyor, ve ben hissettiğim yoğun duyguları isimlendiremiyorum..
Dün akşam eve gittiğimde, hamur yoğrulmuş, iç hazırlanmış benim gelmemi bekliyordu bizimkiler.. Üstümü değiştirip hemen sıvadım kolları.. Zaten annem yemek yapmış ama abimin canı soba üstünde börek isteyince 10 tane börek çıkacak kadar iç hazırlamış.. Eee sobanın son günlerini de değerlendirmek gerek dimi? Bu ara hamarat olduğumu biliyorum, söyleyip dile getirmenize hiiç gerek yokk :) Ne yaşarsak yaşayalım, yıkılmadan ayakta duralım, der giderim..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

22 Şubat 2013 Cuma

Nasip Et, Ya Rabb..

.
Ya rabb..
Sen ki kalbimizin en ince sızılarını bilirsin..
Acıları tatlı eyleyen sensin..
Sen ki gizli yakarışlarımızı işitirsin..
Suskunluklarımızı yakarış diye duyan sensin..
Sen ki her nefeste bize can bahşedersin..
Teni can eyleyen sensin..
Sen ki kalbimizin incecik kıpırtılarını duyarsın..
Kalpleri elinde çeviren sensin..
Dünyayı ahirete çevir..
Bize cenneti nasip et..
Yüzümüzü hayra çevir..
Bize cemalini görmeyi nasip et..âmin
Hayırlı Cumalar..
..

21 Şubat 2013 Perşembe

Seninleyken Dursun Zaman, Ya da Biz Saatin Pilini Çıkaralım :)

Hepimiz biliriz ki mutlu anlar çoook çabuk geçerler.. Sıkıntılı anlar ise geçmek, bitmek bilmezler.. Peki bu durumda ne yapmak gerekir? Mutlu anlarımızı doya doya, yavaşça yaşayabilmek için ne yapmalı?
Şeklini nette görüp beğendiğim bu saati, evimiz için yaptırdım.. Ama fotoları bulmak bayağı zamanımı aldı, insan kendi için bir şeyler yapmak isteyince bir türlü hızlı hareket edemiyor.. Hep en iyisi olsun diyor ama, geçen zamana da engel olamıyor.. Bende baktım 14 şubat kapıya dayanmak üzere, bulduğum fotolar içinden eleme yapıp bunları seçtim ve böyle bir saat ortaya çıkmış oldu.. Evimizin salonu için düşündüm bu saati.. Ve Sbr'me hediye ettim.. Dilerim evimizdeyken dursun zaman akmasın, ya da ben saatin pilini çıkarayım zamanın farkında olmayalım :))
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

20 Şubat 2013 Çarşamba

Evimize Küçük Detaylar..

Sayılı günlerim kaldı evliliğe.. Ama ben hala araştırmalardayım, bir şeyler almaya başlayamadım.. Hem güzel olsun, hem cebime uysun diye sanırım bir müddet daha araştırmalara devam edeceğim.. Dilerim rabbim cebime uyanı, gönlüme güzel göstersin.. âmin..
Araştırmalarım sırasında gördüğüm ve evimizin girişine yapıştırmayı düşündüğüm stickerı aldım.. Bunun için fiyat araştırmasına girmeye gerek görmedim ;))
Bunlarda yine giriş için yere yapıştırmayı düşündüğüm böcüklerim..
Emanetimiz Allah'a..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

19 Şubat 2013 Salı

Yeni Keşif, Süper Tat 2...

Adanada yemek için akşam dışarı çıkacaksanız, yiyeceğiniz bellidir, kebap.. Masanız önce bir güzel salatalarla dolar, ardından yağlı ekmek üzerinde kebabınız gelir :) Belli yerlere gider, bir güzel karnınızı doyurursunuz.. Ama hep aynı olmasın derseniz, kendinizi hamburger, tost yada pizza yerken bulabilirsiniz.. Önceleri mekanlarımız kısıtlıydı.. Ama zamanla mekanlar çoğaldı.. Pek fazla yeni mekan keşfetmeye zamanımız olmadığından hep belli yerlere gidiyorduk bu hafta sonuna kadar..
Geçen hafta sonu Sbr'm farklı bir mekana götürdü beni, mekan çok güzeldi.. İki katlı, bahçeli, genelde üniversite kesimine hitap eden, okey, tavla oynanabilecek, nargile içilebilecek bir nezih mekan.. Söylediğimiz siparişin hem sunumu, hem tadı da tam not aldı benden.. Hele o cipsteki özel baharatlar yokmu, beni benden aldı desem yeridir.. Mekanın yeri, fiyatları, ortamı ve adı kırmızı kurdelayı hak ediyor.. Bana da iyi ki açılmışsın 300Yirmi İki demek düşüyor..
Sbr'm ile 2.katta pencere kenarında oturduk, çok güzel bir akşam daha geçirmiş olduk..
Allah'ım cümlemizin ağzının tadını bozmasın..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

18 Şubat 2013 Pazartesi

Hafta Sonu Güzelliği...

Merhabalar, hayırlı haftalar blogcanlar..
Verdiğim güzel haberin üstüne pek yazı yazasım gelmedi, bu haber hep en üstte kalsın istedim :) Ama sonra yazma ihtiyacım depreşince dayanamadım.. Hem bu kadar güzel bir hafta sonu geçirmişken yazmasam olmazdı.. Hava o kadar güzeldi ki, güneş sımsıcak yaptı içimizi dışımızı.. Cumartesimde, pazarımda çok güzel geçti.. Cumartesi iş çıkışı iki arkadaşımı koluma taktığım gibi, çeyiz için fiyat araştırması yaptık.. Gezdik, gezdik, gezdik.. Bayağı bir fikir sahibi oldum.. İyi oldu :) Ama bu işler bayağı bir zor ve teferruatlı onu anladım.. Allah'ım bizim de, cümlemizin de yardımcısı olsun..
Pazar günü ise sabahtan akraba ziyaretine gittik.. Böyle yollardan geçtik.. Doğa, hava, görüntü, doğallık o kadar mutlu ediyor ki insanı.. Ter temiz oksijeni çektik içimize.. Yaklaşık bir saat yolculuktan sonra vardık.. Hoş beş ettikten sonra, oturarak zaman geçirmek yerine kendimizi yeşilin büyüsüne bıraktık..
Kömeç,hardal,ekşime,kangal hem topladım hem yedim.. O kadar seviyorum ki yeşili, yeşilliği.. Dolu dolu bir hafta sonu geçirmek de çok zinde tutuyor insanı..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

14 Şubat 2013 Perşembe

Az Kaldı..

Bugün hava çok güzel..
Güneş sanki yüreğime doğdu..
ve size güzel bir haber vermeye geldim..
(: E V L E N İ Y O R U Z :)
Allah izin verirse yazın bizde evliler kervanına katılacağız..
Bu süreçte hepinizin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istiyorum..
Çeyiz, bohça, mobilya, gelinlik, kuaför, balayı, hepsi ama hepsi için yardımlarınızı bekliyorum..
Allah'ım hepimizin mutluluğunu, huzurunu, saygısını, sevgisini daim eylesin..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

12 Şubat 2013 Salı

Sıkıntılı Anda Gelen Mutluluk..

İki hafta kadar önceki yazımda içimin ferahlamasını istemiş, sıkıntılarımı gidermesini rabbimden dilemiştim.. Çekilişlere pek katılmayan ben, tam da o dönemde buradaki çekilişe duyarsız kalamadım.. Ve kazanan oldum.. Bu olayın rabbimin bir işareti olduğunu ve artık kendime gelmem gerektiğini anladım..
Bu güzellikler çeyizime eklendi.. Emeği ve bu güzel çekilişi düzenlediği için BaŞıYaZMaLıKıZ'a çok teşekkür ederim..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

9 Şubat 2013 Cumartesi

Bereket Narım..

Çeyiz konusunda çok ağır davrandığımı biliyorsunuz, hiç bir şey almış değilim.. Zamanı gelince hepsini bir yerden toplu alır, taksitle öderim diyorum ama o zamanda elim ayağıma dolaşırsa ne yaparım bilmiyorum :) Gelin olma konusunda aşırı duygusalım, sanki bir şeyler almaya başlayınca hemen gelin gidecekmişim hissine kapılıyorum.. Hatırlarsınız geçenlerde aldığım ufacık bir gırgırın bana nasıl duygu zafiyeti yaşattığını..
Ama artık bir yerden başlamak bir şeyler almak gerek, belki bu sayede duygusallıklarım, ağlama nöbetlerim yerini heyecana bırakır! deyip markette gördüğüm bu güzellikleri aldım.. Doğum günümde canım dostum taa uzaklardan bana çiçek yollamıştı.. Çiçeğin vazosu da nar idi.. Onunla beraber güzel bir 4 lü olacaklar..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...

8 Şubat 2013 Cuma

En Önemlisi Konuşabilmek..

Cuma günleri okumadan geçemediğim yazar Mustafa Ulusoy'un bu hafta ki yazısını çok beğendim ve sizlerle de paylaşmak istedim.. Dilerim uzunluğuna bakmadan okur ve keyif alırsınız..
.
Sabah erkenden kalkıp oğlunu emzirdi, altını temizledi.. Üç yaşındaki kızını hafif yollu doyurdu.. Salona geçip perdeleri açtı, pencereden giren taze günle doldurdu evin içini.. Hafta içi işten hep geç gelmiş kocasıyla şöyle ağız tadıyla bir kahvaltı yapmak, günü birlikte geçirmekti hevesi.. Aile hayatının bir pazar günü kaldı.. Mutluluklar, sohbetler, birlikte olmalar pazar günlerine biriktiriliyor.. Yaşanmayan hayat pazarları yaşanacak.. İki yumurtayı birbirine vururken kırılan yumurta kabuğu değil sanki kalbi.. Bu kaçıncı seslenişi kocasına.. Her seslenişte kocası yorganı daha çok çekiyor başının üzerine.. Her sesleniş balyoz gibi iniyor beynine.. Adam içinden söyleniyor.. Bir pazar günüm var dinlenecek.. Her gün sabahın köründe işe gidiyorum, çalışıyorum çabalıyorum çoluk çocuğum için.. Bir gün de benim dinlenmeye hakkım olsun.. Şöyle ağız tadıyla kendimi yaya yaya uyumak, miskin miskin gazete okumak istiyorum..
Kadın, dün akşam, iş dönüşü marketten aldığı üç çeşit peyniri diziyor masaya.. Markette peynirleri alırken bunu hayal etmemişti.. Kocasını kahvaltıya çağırmak için defalarca seslenmesi gerekeceğini hayal etmemişti.. Hayalleri toz pembeydi.. Yemek bahane, uzun uzun sohbet edeceklerdi kocasıyla.. İşten güçten oradan buradan konuşacaklar, iki lafın belini kıracaklardı..
Adama her seslenişinde biraz daha gömülüyor yatağa..
Gecenin üçünde yatan biri sabahın köründe nasıl olacak da kalkacaksa?
Kadın çayları dolduruyor.. İki bardaktan biri doldurduğu gibi öylece duruyor.. Çocuklardan küçük olan hala uyuyor.. Ağzına bir şeyler atıyor, üç yaşındaki kızına bir şeyler yediriyor.. Lokmalar boğazından aşağı inmiyor.. Paşa kocası on birde nihayet teşrif ediyor aile hayatına.. Elini yüzünü bile yıkamadan kendini masada buluyor.. Karısının sert bakışlarını nihayet çözüyor.. Zor bela kalkıp banyoya yöneliyor.. Adama masaya kuruluyor yeniden.. Beyni uyuşmuş gibi.. Bu kadar uyumaya rağmen taş taşımış kadar yorgunluğuna şaşırıp kalıyor.. Ters zamanda uyumaktan sulanmış beyin hücreleri tahammülünü sıfırlıyor.. İçi sinir küpü, sağa sola çatmak için bahane arıyor.. Bahane tam önünde duruyor.. Bu çay niye soğuk? diye bağırıyor.. Sence? diye kaşılık veriyor karısı.. Sence?

Ya da..

Adam erkenden yatmış.. Güneş doğmadan çoktan ayakta.. Kainatla birlikte dergah-ı İlahiye'ye el açıp mutlak varlığa bağlılığını yenilemiş eşiyle.. Perdeleri açıyor, gün tüm aydınlığıyla evin içine doluyor.. Melekler bu iki hayat arkadaşını selamlıyor.. Her ikisinin de kalbi huzurla çarpıyor.. Adam, oğlanı sen hazırla kızı da ben giydiririm diyor.. Evin hapishaneyi andıran duvarlarından kainatın uçsuz bucaksız, duvarsız genişliğini temaşa edecekler.. Sahilin kenarındalar.. Adam oğlanı pusete yerleştiriyor, kız annesinin elini tutarak paytak paytak yürüyor.. Denizden gelen esinti ciğerlerini değil sadece yürüklerini de dolduruyor.. Kainatı selamlıyorlar hep birlikte.. Kız annesinin elinden kurtulmayı başarıp, bir bankın altında miskin miskin uzanan kediye doğru koşuyor.. Eve dönerlerken, taze simitlerini kocaman sepetinden çıkarıp tezgahına dizen simitçiden iki simit alıyorlar.. Aldıkları simit değil, muhabbet.. eve vardıklarında, hepsinin bedeninde zindelik kol geziyor.. Kadın mutfağa koşturuyor, dünden aldığı üç çeşit peyniri masaya diziyor sevinçle.. Çayı demliyor.. İki yumurtayı kırarken kabuğunun altından çıkan mucizeye bir kez daha hayret ediyor.. Adam kızına kitap okuyor, karısı sesleniyor, kahvaltı hazır.. Bir masanın etrafına diziliyorlar, kahvaltı bahane, muhabbet ediyorlar.. Kainat muhabbetle yoğrulmadı mı? Kadın kocasının dördüncü çayını dolduruyor, bardağa doldurduğu çay değil aslında, muhabbet..
.
Cuması Aşk olanın, Aşkı baki olsun.. Hayırlı Cumalar..

7 Şubat 2013 Perşembe

Karşıya Geçemiyorum..

.
Oldum olası karşıdan karşıya kolay geçemedim,
Küçükken annem yanımdayken,
Okuldayken arkadaşlarımla bir aradayken,
Ellerini tuta tuta geçtim hep..
Tek başıma geçmek çok zorluyor beni,
Dakikalarca beklediğim anlar oluyor..
Geçen sabah sağ olsun bir çöpçü amca geçirdi,
Dün bir bayan şoför yol verdi,
Bugün de hamile bir bayan eşlik etti bana..
Darısı yarına :)
..

5 Şubat 2013 Salı

Günün SÖZÜ -20-

.
Adam dediğin öyle önden önden gitmeyecek,
Çıktı mı sokağa kadınını kolunda gezdirecek..
Ne de olsa "gül dalında güzeldir" :)
A.Özhan Uygun
..

4 Şubat 2013 Pazartesi

Elinin Tadı, Helvanın Şanı..

İçimdeki sıkıntıyı zamana ve bir kenara bırakıp, yazmak istiyorum artık..
.
Cümleten hayırlı haftalar, hayırlı aylar olsun..
Cuma günü öğle ezanı vaktinde halam ziyarette helva yapıp dağıttı.. Bizleri de çağırdı ama, işte olmam sebebi ile akşam gidebildim.. Tatlıyı, şekerli şeyleri pek sevemesem de halamın elinin tadı muazzam olduğundan bu gördüğünüz tabağın %75ini yedim.. O kadar güzel yapmıştı ki, ellerine emeklerine sağlık.. Dilerim rabbim her irmik adedince sevabını kabul eylesin..
... Gülümsemelerimiz Eksilmesin ...